Friluftsliv

Tur til Romundhaugen

Dette er en fin tur, hvor det tar et par timer å gå hver vei. Det er mulighet for å gå både langs Storbekken, og over eller bak Knutfjellet.

Skardet

Helt oppe ved grensen til Nasjonalparken eier jaktlaget ei lita bu; Skardbua. Den står åpen for folk som vil kvile på der oppe. Det er nydelig utsikt over Fordalen og fjellene rundt. Det er flere muligheter når det gjelder turvalg dit opp: Skardalen, opp fra Svarthammeren, og opp på fjellet sør i Fordalen og gå fjellet frem til bua, er noen av mulighetene.

En rast ved Fora

Det er mange fine plasser nede ved elva som passer godt for en rast, enten det er for å nyte en kaffekopp alene eller sammen med noen man setter pris på, eller i kombinasjon med en liten fisketur.

Severdigheter

Burshåmmårberget og Høyfossen i Fordalen.

Ved Løvrødskjølen ikke langt fra bommen ligger Burshåmmårberget, som har navnet sitt fra Armfeldts tid (1718). Da ble det flytter et stabbur til et sted nedunder berget hvor innbyggere i Forbygda gjemte unna mat så ikke soldatene skulle finne den.
Ved å gå ned til elva fra dette stedet kommer man til Høyfossen, som er en av de største fossene i Fora.

Svenskberget.

Like ved vegen ligger Svenskberget, hvor sagnet sier at to av Armfeldts soldater skal ha frosset i hjel.

Fløttumsgruva

Ligger fremme i Forbygda, ca 1 km avstikker fra fylkesvegen. Singsås Bygdemuseum har tatt over et gammelt gruveanlegg hvor det var prøvedrift i flere perioder fra 1888 – 1917. Det står bygninger der, og det er en dampmaskin fra før 1890 som er restaurert i maskinhuset. Bilvei nesten frem, ca 100 m. å gå. Kontaktperson for Fløttumsgruva er Jens Gunnar Fløttum (mob 918 42 678)

Fløttumsgruva